Sunday, November 27, 2011

HARIMAU MALAYA

assalamulaikum !

dear reder wangi-2 nyaa kamu tu. tak brekfast lagi laa tu. eish ta baik laa. p makan sana. HAHA
eh you all tengok tak malam tadi punya game ? spoii betul kan. eishh takan ta tengok kot MAS vs BRN. apa laa kata rakyat malaysia. kena sokong evendo kalah HAHA

eh kite bengang gila la gol bahrain tuu. last minute punya gol . KFC tu awal-2 oke je. ceewaahh ramai la kegilaan wanita dok jerit-2 khairul fahmi !!!! the end. gol spoii ja masukk.. pancit kot.. tak pon kembang gan 2 gol yg dah masuk.
tapi kite respect gol yg nazmi faiz buat. tepat tuu. dari jauh . memang ta sangka abang comey bole wt GOLL !!!
yeahh great. LOVE YOUU nami faiz mansor. malam tadi pakai jersi 12. taun depan kite punya jersi nak num 12 OKE ! haha
oh yeaahh.

tapi last minute tu paling geram gila sebab nazmi injured. alaaa. we all punya geram laa. tapi pertahan fadli meme terbaik. hee then we all tak suka thamil tuu suka wat silap yg tak sepatutnya dia buat. masa pertukaran tu egt dia yg kuar. tapi nazmi yg kuar. we all sedeyh. ta lama pastu second gol malaysia.. mejerit we all GOLL !!!! haha

after main-2. pastu 1st gol bahrin. we all oke lagi tengok gol lagii. naik minyak dah. lagi gol ? ouchh god.. mati we all :(.

apa-2 pon malaysia is da best. penat depa main. kite kena sokong .

ILOVE HARIMAU MALAYA <3

Saturday, November 26, 2011

MAAL HIJRAH

assalamualaikum !

kamu.kamu.kamu yang tengah baca tu. tengok tu ada yang ta mandi lagi. apa la. ppeewiit !. HAHA
patut la ada bau je. psttt ! ya just kiding malam tahun baru islam.

refa na ucap SELAMAT MENYAMBUT MAAL HIJRAH 1433H bersamaan 2011M.
semoga tahun baru ni kita semua diberkati ALLAH s.w.t amin !
azam baru mesti ada kan.kan.kan.

refa harap tahun baru ni ALLAH akan beri hidayah dan rahmatnya. dapat sempurnakan yang telah diwajibkan. special sekali. SPM tahun depan kasi gempak. :)
AMIN !

kita sama-2 doa-doakan yea. haha
peace no war . 

Tuesday, November 1, 2011

familay hangoud again ! (:

lamanya kite ta update blog yang ta secantik blog korang nii. jeng-2 oke. tade masa. dan exam laa. buzy-2. kononnya study la. tapi memang la final exam study la sayang oi. takan na ambik mudah je. next year SPM marii ! (:
dah merepek nii. kite na storay pasal hangoud. tengok merapu je kan. oke.
weekend kami pegi TS. ape tuu ?. lahh bukan time square. kat perak tade time squre. hee
yang tu taiping sentral laa. oke dekat je. eh bole laa mau gakk sejam macam tuu. oii jauh tuu. sebenarnyaa sibling teringin na main roller skate. so jum je lahh. lagii pon lama ta pegi sana. hee  gegeh nak pegii.


see. dorang roller. laju tak laju. ehem. no komen la sayang. ta pegi pon tempat roller tu (:


refa tanak roller sebab na teman fiqah. lagipun nak tengok cerita ni >>
seriously best cerita nii. sebab utama of kos ada hugh jackman. great !. oke dalam cita nii di memang superb best gila beby !. cerita ni pasal boxing robot 2020. kite suka atom. oh yeah great punya robot. HAHA
dan budak kecik dance tuu. macam justin bieber. egt bieber tapi tengok kecik ja pon. bukan kot. HAHA
tak kenal budak tu. dah try cari. ta dappat. erghhh !.
omeyy kan dia. tapi tengok dia dance lagi superb omeyy. HAHA
iloveyouu. 

oke. abis tentang cerita WRB ni (: teruskan dengan penjelajahan kami di TS. after tengok wayang kiteorang pegi karoke. oke. sound dia kureng sikit laa. tapi lagu semua muati pulun. kecoh kan budak tuu. sore panggil hujan pulak tuu. haha
lepas tuu jalan-2. shopping-2 laa. nampak orang bawak plastik beg bigapple. hapee lagi pegi tesco la. hentam bigapple HAHA


nampak tak kite tak saba nak jumpa bigapple. hee



hensem kan kereta nii. aweesome. volkswegen polo. great !. febret  kitee tawuu. HAHA


oke these are my sibling. love you all. muah-2.
*lagi sorang duk snap. HAHA
*lagi dua tak datang . sebuk la katakan

Saturday, October 1, 2011

RAJA SEHARI

TAHNIAH !!! bukan takziah kay. hari ni refa gembira campur bahgia untuk cekgu tersayang yang da dapat jodoh yang sesuai dengan dia. Allah dah tulis jodoh cekgu PAHMEE gan cekgu HARLINA yang cantikk (:
hari ni 01.10.2011 hari persandingan mereka di rumah cekgu Harlina kat Taman Pekan Baru (:
wedding dorang hari ni meriah sangat-2. macam-2 ada.

oke memandangkan refa ni suka makan. so refa nak cerita apa yang ada kat wedding tuu.  nasi dan nasi minyak tu biasa laa. lauk pon biasa. kat kenduri mana-2 sama rasanya. tapi sedapp sgt-2. nak makn ayam masak merah. tapii..ALERGIK ayam. saba jela. mnyampah betol ):
oke stop it. HAHA mengade je tawu.
special menu hari ni en. ada rojak , laksa , bubur hitam , cucur udang.. yang paling best ada ice cream !! wow ! tapi ta sempat na makn dah habeh.. uwaaa !! bukan budak-2 bkn makn sgt pon. makcik-2 ja lebeh HAHA
REFA masa kenduri tuu tolong pipah jaga tempat rojak gan laksa.. meme best la. syok gan org yg datang tu. ramai cekgu yang datang.. laa dah nama pun wedding cekgu. meme la cekgu datg HAHA
suka merepek tau refa ni.


RAJA SEHARI


WELCOME TO PAHME AND HARLINA`S WEDDING 01102011


hadiah kami dari KADET POLIS SMKPB 

*kad gergasi (:





masa wedding tu dapat jumpa bekas pengetua kami DR.ABDULLAH KHIR BIN SULAIMAN

* untuk cekgu pahme kami harap semoga cekgu dapat mengekalkan keharmonian rumahtangga cekgu. semoga cekgu bahagia sampai bila-2 (:

Thursday, September 29, 2011

selamat pengantin baru (:

oke tomorrow cikgu kesayangan refa nak kawen. yes cikgu yang handle kadet polis refa.
also like my father (::  dia la sumber inspirasi KADET POLIS PEKAN BARU. kalu tade cikgu Pahme. ta hidup la kami semua. dan ta wujud KADET POLIS pon. cikgu yang berusaha menaikan nama PASUKAN KADET POLIS SMKPB (:  kami semua sayang cikgu.  kami akan hadir pada HARI BAHAGIA cikgu. insyallah.

RAJA SEHARI


*time cikgu bertunang. so sweet <3
semoga hidup cikgu bahagia sampai akhir hayat cikgu (:


Tuesday, September 27, 2011

F A M I L Y

oke. THE FAMILY. act they are my besfrend. nothing to say. but they are my superb bestfren (:
i hope that we always togather forever fren. we always spend time together (:
they are

okea. dok speaking terok-2 pula refa ni. grammar terabor. hehe

this is FIQAH ZN. yess my KAK LONG. dia paling tua. HAHA
ILOVEYOUU laa (:


SYAIFUL NAZREEN my ABANG LONG
haha. saje tarok gamba dia HOT. kembang sikit hidung adik dia ni. HAHA


ni MUHAMMAD HANIF. even dia kecik. tapi masih bukan yang bongsu HAHA
eh. jgn cakap dia kecik sensitf hehehe


be the last. sbb dia lahir last skali HAHA
we call him MOHAMMAD SHAHIDAN
oke iloveyouualso
HAHA

oke. love as fren kay.. alaa. LOVE je pikiaq pakwe. kawan pon bole maa. because we all sweet like sugar (:
I LOVE ALL MY FREN .. 
* we all sixteen act :P

konflik hidup aku !

refa tnak pindah sekolah laa.. tolong laa faham !  tak tawu laa nak lepas rasa marah kat sape.. kat blog ni jela na habaq mai.. eishh !!  banyak kali. dari awal tahun mumy nak suruh pindah sekolah.. refa tanak laa. haiyoo.. kenapa orang tak fahm perasaan refa. HATE THIS TOO MUCH !
saya ARIFAH bt MANSOR sangat berharap ada satu keadaan yang dapat membantu refa dari pindah sekolah.
tak redy balik KLANG. sbb refa syg tempat ni.. PARIT BUNTAR (:

Thursday, September 22, 2011

my superman

halo melo super duper fren yang sweet like sugar (:  howaw youu ? mesti sihat walafiat (:
ALHAMDULILLAH <3


about my superman. yes ilove him so much !. 15/9/2011 the date that make me smile like crazy HAHA
cari-2 punya cari dia yang menjadi pilihan hati.. hehe yess meme refa memilih sikit. so ? who care ? yayayayaya.
dun judge book by its cover. refa tak pilih pon muka hensem ke tak janji dia ikhlas na kawan gan refa. hee
oke my superman ni. i think dia meme pemalu sgt. tengok laa. na luahkan isi hati pon take berbulan-2 na bgtau. kalo melepas macam mana sayang ? haiyoo.. okee tanak laa cita lebih-2. nati malu pulk superman refa..

ILOVEYOUUSOMUCH fazrul fahmi (:

*malu nak snap, nasib baik ada gak gamba superman (:

Sunday, September 18, 2011

sekian lama

fuhh !!! sapu sawang ni weyy.. lama ta datang singgah (:
huyeahh dearies pembaca- reader yang disayangi sekalian .. imissyouu so much and damn much HAHA. lama en ta update.. sian blog ni. agagaga.
kemana refa pegi ? aww!! MALAS jep :)  banyak benda na share tapi errrr.. malas na update.
tetiba je rajin . ngeh ! ngeh ! tanya tanya kabar anda (:   rinduuu sgt.
nanti refa cerita benda best esok (; ngeeee

Monday, June 20, 2011

3 2 1 love

ASSALAMUALAIKUM

seperti yang dirancang sejak beberapa hari lepas. tercapai hasrat tengok perigi cari timba HAHA
yess ! lahh takan tatau ut cita ni >>


bagi refa cite ni memang best gila. part yg paling kelakar time sam ( diana amir ) tengah date gan nazril ( farid kamil ) tetiba ada guard datang. main serbu je. dea cakap." woii, korang beromen ke? " then guard tu bawak dorg pegi bilik en.zubir a.k.a jin."ni, saya tangkap mereka beromen tuan" jin pon mulakan lahh ceramah dea " ni apa masalah kamu berdua ni. ha ! nazril. kamu sebagai senior kena bagi contoh yg terbaik kepada junior kamu"  si sam ni mnyampuk. " mana ada prof ! saya yg romen dea" punya lahh lawak gila nak mati. HAHAHAHAHAHAHA

okea. hari ahad tu kebetulan fiqah ada bowling.. sekolah dea lahh. SMKPBG. lah. tanya lagi.. kami beli tiket wayang lambat. sementara tu. ada idea pegi kacau fiqah kat bowling. egtkan sikit je. tudiaa sampai-2 punya lah ramai. segan pulak. tapi buad muka kering jela HAHA
ramai gak lahh yg refa kenal kat situ. tapi dorang bukan kenal refa. so buad sengal jela. HAHA
eleh kenal dalam fb jela. na tegur tapi takan nak buad muka bangang kot HAHA. so ta pyh lah. org ta tego jgn lahh tegur . nanti org cakap lain pulak :) so senyum jela. btw. refa memang sporting kalo na tego. tego jela. so nice. memang best lahh semalam (:


Monday, June 13, 2011

last hangoud

semuanya dah balik hostel tinggal lah refa dan fiqah je :'(  oh so sad.. sebenarnya na update malas pulak. hee
baru hari ni rajen na type :) tadela refa just na cita pasal hangoud kitaorang last wednesday.. dah lama kan ? terok betol. tapi tapela.suka haty lahh.. daripada  ta update terus kan ? hehe okea.  refa hangoud gan BFF refa yg terbaik !! they are nur azlinda nur afiqah didy adyra then  anam ammar :D  aweesome fren . iloveyouu lahh . HAHA 
oke refa ni naakkk sgt tengok cita karak.. even refa penakot gila vavi.. taktau pasal karak ni menjadi tumpuan refa. dalam banyak-2 cerita hantu :) wayg start 12.15 tapi dua org hero ni ta datang lagi.. lambat sangat. kami ta berani masuk. almaklum takot sgt. dahlah  kami penakot.lagipun tiket wayg dorang ada kat kami. HAHA itu alasan sebenarnya :P dah sampai pon. anam macam janji je pakai baju pink HAHA 12.25 baru kami masuk. time uh ta seram lagi.refa dok sebelah anam. seb baiklahh sebelah dea. bole jadi mangsa tarik baju. HAHA siyes memang best lahh. kalo ada part yg seram gila tu.baju anam lahh kena tarikk HAHA   refa makan roti pon sampai tercekik.anam  keja dok gelak ja. eleh boleh lah. anam  dah tengok da cita tu gan kakak dea. okea. dari cerita tu sebenarnya banyak pengajaran and menyedar kan jugak lahh :) hee  okea

lepas sesudah tengok wayang yg memang best sgt tu. pegi makan. then tetiba dan kata na datng.. dah otw dah pon. besela kalo ada dea. keje bowling jela. yg best sgt. dapat lagi COOLblog.  fev tu. memang best lahh dapat pulak wefer !! HAHA  bebalik pasal bowling tu. si dan yg gila bowling main smpai 2 game. dah la linda na balik awal. sbb  dea keje. okea kami punya nak blah. yg dorg nak main game pulak. tapela teman jela. anam kalah gan budak kecik. malu weyy HAHA
akhirnyaa, kami balik gak.. okea memang hepy la. sbb lama kami tak hangoud sama-2. dulu rajen  la kuar. skrg masing-2 duk hostel. saba jela. okea mood hantu ta abeh lagi. HAHA keesokan harinyaa kami lepak kat kedai linda makan free lagi. terok betul HAHA. teng mak linda. sbb bg makan free :)
time makan-2 uh. anam bawak luar cita hantu mcm-2. didy pon apa kurangnyaa. dahla cita bapak dea jumpa hantu kat pekan baru. kami nak balik dah la area tu.. seram gila. punya teruk. refa dah diam dah sbb takot punya pasal .. terok kan? HAHA sebenarnya dah tak tahan gan cerita hantu yg dasyat tu. refa ajak pikah balik takot gila vavi sgt HAHA. dahla dah pukul 10.30 malam dah.. refa pon pegi salam mak linda sbb na balik dah. masa balik tu seram sejuk gak lahh HAHA.. dorg still lepak lagi.. tapela budak laki. balik malam pon tape. kami girl kena la balik awal. hee
huuhhh !! sampai gak rumah. ALHAMDULILLAH (:




hari-2 berlalu gan cepat. 2 minggu tu kejap sgt.. tape takan nak berkepit ja selalu kan.. to anam gan linda. belaja leklok kay.. jgn dok gatal sgt. esp. anam jgn bercinta sgt HAHA. okea gurau je. nanti anam sembelih aku mampos HAHA.  semoga kita semua berjaya dalam hidup ! iloveyouu all !
 
FRIENDSHIP FOREVER

Tuesday, June 7, 2011

i'am sory all

ASSALAMUALAIKUM

okea. sedih ni.. act refa nak minta maaf sangat kat semua kawan-2 atau sesiapa saja yang kenal saya REFA. 
mungkin ada yang terasa dengan perkataan refa kea ap kea.. tu semua hanya gurauan. oh mybe refa ni cakap banyak then terlepas perkataan yg kasar kan :(  refa tak beli lagi insurans mulut then ta beli lagi lampu isyart tok tahan mulut dari ckp pekataan yg kasar. okea! refa dah byk kali try jadi budak pendiam ! tapi tak bole.. even tiap-2 kali jumpa kawan-2 mesty refa akn ckap then suka dok  buad lawak. yang pasti akan ada topik. :)  tapi refa perasan ada gak kawan yg tak suka. fine ! jangan la kutuk belakang. berani sangat kan ? cakap lah depan-2 weyy !! dah lah kutuk refa kat budak laki weyy.. kau egt laki tu baik sgt ke ha ! ??. so what the cat girl ! damn! refa tanak kutuk. but realiti. dah lama dah saba ni. siyes refa ckp. refa takk suka marah-2 !! tapi ada time lah. sebabnyaa refa tak suka marah adalah refa akan maki hamun org tu then lepas tu. mula lahh tanak kawan. then part yg paling mals. kena pujuk balik. damn! kau yg buad salah aku yg tergedik-2. hrr! so ****** 
okea ! dari lubuk hati yg paling dalam. ikhlas sangat-2. refa mintak maaf banyak-2. yes! manusia tak pernah perfect dalam dunia ni. refa harap sangat yg anda akan maafkan. siyes meleleh air mata time type semua ni. pastu dgr pulak lagu cinta dalam hati/aku bukan pilihan hatimu ! oh mygodness. memang sebak gila-2.

for the last. refa taktau nape refa nak cakap semua ni. rasa lain gila malam. ni tachink sgt ): rasa  sedeyh semua ad. kenapa pon tatau. selalunya hepy go lucky sgt. tapi malam ni tah nape.. refa na try jadi yg lain sikit. tu pon kalo bole lahh. apa-2 manusia bole berubah dalam sekelip mata. berubah untuk menjadi baik tu lebih bagus :) dah lama refa ta nanges mcm ni. maybe jugak sbb laki yg refa syg kot. sapa dea? nak ckp nanti dea ckap refa ni obses gan dea pulak. okea. refa ta layak untuk dampingi dea !! fine
sekali lagi refa minta maaf banyak-2 if  korang ada terasa gan refa kay. 


i.am so sorry

Monday, June 6, 2011

day out

ASSALAMUALAIKUM !


ya habibi ya sodiqi :) sila-2 jawab na. alhamdullillah ! pandai. ta sia-2 parent anda hanta anda ke sekolah. ada sivik sikit ! HAHA. aha ! merepek kau nyah :)
act. na cerita pasal semalam. day out with my buddy (: sesangat best dan sesangat beball gila vavi !! HAHA
biasalah kekadang hidup ni ta bole seronok je mesty ad sedeyh kan ?. hee

act. mengikut rancangan. refa nak pegi megamall penang je sbb dekat sikit.. eh ! tetiba pula linda na pegi pragin mall. so refa ok jela.. refa nak sgt tgok cita karak tu sbb kat pragin tade cita karak. oh beselahh da chek online .. hee . yang set nak pegi tu refa fiqah daniah linda shahidan. yang alif tu last minute datang :) time kami na beli tiket tu. kami tunggu pakdan ni tak dtg-2 pon. mara gila refa.. adek refa call ckp dea ta jadi pegi.. apa lagi hangin 1 badan. lahh tnya lagi.. gua cukup tak suka cancel last minute. tanak pegi cancel la wal-2 grr!! tapi na wat cam na. sabar jela. nasib baik dea tu kwn refa kalo tak maki hamun dahh. tapee kawan tetap kawan lek derr..

1st time naik feri.. eh ! jgn salah faham weyy. maksud refa sebelum ni selalu gak naik feri tapi naik keta lah. ni jalan kaki.. HAHA memang ta biasa. oh rupa-2nya naik feri kena guna syiling.. bongok kan ?. apa lahh. mcm org kampung je refa ni. HAHA. umm ! best dapat tgok laut wahh ! tenang sikit lahh. sampai-2 kami pegi kat wayang tgok cita apa yg ada. semuanyaa tak best. so kami decide pegi 1st avenue lahh tgok showtime sana pulak. hmm ! ta best jugak. kami patah balik pegi pragin. then beli ticket fast & furious 5..  damn ! memang best !! lawak gila ! HAHA opss ! aksi yg tet !! mmg lawak. mata alif kena tutup HAHA. siyes best ! kena tgok skali lagi weyy !     

before that , kami pegi mcD dulu. lapar weyy. nanti dlm wyg lapa pulak. :) so kami makan lahh dulu.. sedaappp !! sekali sekala na mkn mcD. mmg sedap kena pulak time tu lapa en hee.. then pegi tgok-2 usha-2. HAHA window shopping lah kami.. fulus ta bwak byk.. kalo byk mesty habis. so blaja berjimat tapii ta bole tgok kasut !!! jumpa kt VINCCI aww!  nsib baik rabu nak pegi lagi. hee tapi pegi magamall lahh :) situ  pon ad VINCCI :) saba ea syg. sy akn beli kamoo :) round-2 then kami pegi pulak round again kt 1st avenue :)  jejalan tetiba dgr lagu F(X)  kami pon pegi lahh arah kagu tu berkumangdanng HAHA. kat kedai jual brg elektronik !! wahh ! mmg lama juga dok situ sbb dorg pasang konsert kpop !! best HAHA. kan refa linda ni hantu kpop :P

penat round penang kami baliklah naik rapid HAHA. amboi linda.. mak dea dtg ambik pulak. kami balik naik ferii.. hrr!!! ta aci bhaii.. okea fine! time kat jetty tu paling refa tak suka gila gaban weyy ! baru sampai tu okla lagi kami dok blakang. then kami terasa makin ramai yg dtg. so kami move kedepan.. pergghhh !! main himpit-2 pulak. dala belah kana org filipin kiri indon depan vietnam blakang india.. mmgg sedap gila bau gan speaking dorg.. tension . nak tau bapa lama kami berdiri smbil tunggu fery dtg ? SATU JAM SETENGAH !!!! gila vavi. dala dengan org gila yg dok nyanyi buad bising kt seat tu.. dengan org kiri-kanan yg mentensen kan !! arrgghh !! 1st time then the last time refa naik fery jalan kaki !!! tanak dahh.. tension gilaaa.. rasa mcm na penyepak je warga asing kat situ. sebenarnya. egt kalo lambat lagi. refa nak buad sawan bagi org bagi laluan HAHAHA. okea. last-2 fery dtg gak. mmg tolak-menolak lahh.. oii ! sabar la.. mcm pelarian pulak main tolak-2. haiya. dala taching bahagian yg refa tak sukaa ! bullshit!! kau -..-
sampai PB. teros pegi teksi corner makan. lapa weyyy ! :)  then balik rumh 10.30,
ess sampai rumah mandi-2 then teros tidoo !! zzzzzzzzzzzzzzzzZZZZZZZZ :) (: :D

THE END

Friday, June 3, 2011

begitu lah akhirnyaa (:+

yes.. begitu lah akhirnya. saya tak kapel dah. HAHA. atas nasihat dan dorongan semuaa kawan yg awesome! terima kasih banyak-2 kepada yg telah memberi semangat dan nasihat kepada refa . refa menghargainya sebab kawan tu lebih penting dari pakwe kan ? bila kita susah & senang kita pasti bersama kengkawan. kalo dengan boyfie ? kejap je. paling- 2.3 tahun kapel putus then tak contact da.. dan refa kagum dengan kapel lama gila vavi then even da breakup still close.. yess ! tahniah kepada golongan tu kay :) refa ta bole close gan sorg je ex refa.. ex refa yang lain semuaa nyaa okea jep. close lah jugak. taktau la refa ta bole close ga dea.. hihi. whatever lahh. lupakan pasal tu :)

kapel ? bukan nya tanak. sbb refa takot sgt mereka yg hanya janji pada bibir jep. " akan ku renang lautan berapi" ahh ! dusta la weyy ! HAHA refa soh terjun sungai kerian tak mau pon.. ni kan lautan berapi.. ohh biasalah janji melayu. what the fish man ! yes. refa tak kata semua lelaki kt dunia ni.. perempuan pon ada gak yg mcm tu lastly curang. act. dua-2 sama jep. tapi tak semuaa. kepada yg setia dan ikhlas dlm hubungan tu . teruskan jangan jadi mcm golongan yg telah disebut tady kay.. refa tau u alll baaaiiikkkk !!!

then, kenapa org jahat tu selalu dapat org yg baik ? huh ! what da cat !! HAHA  nak jugak dapat laki baik der ! even dea ta kacak. wahh ! HAHA rupa paras tu num 2 kay ..  yg baik tu kan. selalu dapat laki curang dan jahat.. yela tu konsep manusia ta penah perfect rite darling semuaa. :) hee okea. apa-2 pon takdir yg menentu kan segalanya

lastly , sayangku reader yg awesome. sory lah kalo ayt ni ad  yg korang ta setuju. hee sebb bab-2 kapel ni sensitif. if ayt over kan. sory lahh. okee. ni blog refa so. suka hati lah kan ? HAHA
refa menunggu putera idaman meminag kay. ohmygodness. bertaun lagi lah jawabnyaa. so. i'am free from loving.. refa lebih suka kawan lagi sbb korang mmg terbaik lahh :) i love all my frenn :)

Tuesday, May 31, 2011

T.H.E.Y

ASSALAMUALAIKUM !

yess they. y they ?  takk. act na cerita pasa kawan-2 yang awesome kat dunia ni.. yess kawan tu terbaik dari lawan.. dan jugak kawan tu terbaaikk dari berkapel..  yess. berkapel tu memang best. refa ta nafikan sebab refa pon pernah kapel :) tapi yg ta best kan. sebelum kapel mesty kwn kan ? bila da putus. mula lahh na masam muka. kan da putus kwn maknanya.. ha. tu la faktor kapel yg refa takk suka gila. sbb kapel hubgan persahabatan putus.. yes. PUTUS ! 
refa suka sangat berkawan n mudah na bersembg gan org ta kenal. thats mean mcm kat kem apa-2 ke. refa suka berkenalan gan org dan suka bersembg mcm da kenal lama. hee. bukan muka ta malu tapi refa memang mcm tu. hee  sebab tu refa ramai kawan. tapi ada jugak makhluk bumi yg tak suka. cakap gedik lah apa lahh. over lah dan sewaktu dengannya tu.. tak kesha langsung korang na cakap apa weyyhh.. kekadang ramai kwn tu best sgt. dari sekolah lain-2 pon bole rapat. sebab tu refa suka pegi kem luar sekolah. dapat pengalaman dan kawan baru.. hee. biasalah kadang-2 kita ta bole na perasan semua org suka kita. kan ? alahh refa da besa gan benda-2 ni.. kalo org ta suka refa . langsung tak terkejut. wahhh !! HAHA
okeyh.. na start cerita pasal kawan refa 

the two superb fren. dorang nila yg bole dipercayai bila na bergosip HAHA yess.. teng weyhh. esp. linda sebb dea tawu apa yg refa suka dan takk. kiki. then the importn. sian dea tadah teliga dgr cerita refa yg ta bole blah kan linda.. cinta yg ta kesampaian tu pon masih dok cerita lagi kat dea. hehe  biarlahh. linda tak kesah kan.. HAHA
aku sayang  korang FIQAH LINDA 


three hot boyz. HAHA. tade lahh hot sgt saja je ni. dorang ni kadang-2 selalu sakit kan hati org .. mnyampah pon ada tapi dalam diam caring gila HAHA.. atleast tadelahh buad bodo gan refa.. kekadang dorag pon selalu tolong jugakk. :) teng korang sebab sakitkan hati aku dan gembira kan akuu :) 


mereka dua ni. baru rapat tahun ni jep. best sgt weyhh tengs sbb sudi kuar gan aku. kerap gila kan kita hangoud ? hee yg si shahidan ni 3 taun 1 kelas tapi hapeh ta sembg. mai taun 2011 ni. terkejut beruk refa dea sembg gan refa HAHA auni pulak baru pindah dari serdang taun ni.. memang kami close gila :)


yes.. mereka berdua. afifah hani dan natasha aqila. best weyh.. close sgt time kawad dan bila-2 pon.. sukanya bila kami meluat org yg sama HAHA. seronok bila tasha pon tak suka budak T HAHA tasha ja tauu hee
lastly. semua kawan saya. saya sayang sesangat tau. I LOVE YOU ALL DAMN MUCH !! terima kasih sebab sudi jadi kawan saya dan terima kasih sebab sudi kutuk saya dan blablablabla ~~ tengs  sebab kalo saya na uplod gamba semua org esok pon ta abeh lagi entry kali ni. hee. tinkiu so much. saya minta maaf kat semua keng kawan say kot-2 lah ada ter kasar bahasa. besela saya kan suka cakap lepas. I`AM SORY itu semua hanya guraun semata-mata :) lebiuu

Sunday, May 29, 2011

kenduri ..

ASSALAMUALAIKUM !
yess kenduri.. HAHA. anda semua pasti dapat jemputan banyak kan? oh biasalah cuti sekolah ni semua pakat sebok na kawen HAHA refa nak jugak kawen.. eh ! sebok jea. SPM ta lepas gatal kau na kawen ea.. mak kau tau kena cincang lahh. HAHA tade lah korang.. kite gurau je.. hikhik (:  na cerita lain lain yg kuar lahh :)
hari ahad bersamaan 29.05.2011.. hari paling best. act. kenduri je pon.. yes. kenduri.. kenduri abang auni dekat bandar baharu :) wahh seawal 12.30 kami da bertolak.. naik moto lahh. dengan pakai heel naik moto memang gila lah. HAHA kelakar pon ada sbb na brek susa ooo.. seb baik selamat sampai :)  sampai tu pegi lah rumah linda dulu. then baru pegi rumah auni. hee. sampaisampai jumpa lahh tuan rumah yaa! dea tu auni lahh .. memang ramai gila org kt kenduri dea. sampai tade tempat duduk.. kami tunggu jela sambil lepakin.. then bila da dpt tu. refa kan sentiasa lapar so. tunggu apa lagi pegi ambik nasik then rembat ! HAHA 
errrgghh ! ALHAMDULILLAH ! yess .. kenyang ngee~ suda kenyang kami lepaking lahh. linda ada buad kastard karemal. betul tak ejaan dea? haha HENTAM ! tu fevret refa,, act semua nyaa feb , sebab refa ni hantu makan.. suka sgt makn dan makn sampai kengkawan bengang sbb asyik ajak dorg makn je. semua kedai makan  kt parit buntar semuaa nyaa da pegi.. sampai dah naik boring tgk kedai makn tu semua.. hehe
back to da top.. lepas makn tu semua en. kami pegi balik rumah auni sebab abg yg kami join paintball team tu en dtg. so na pegi jumpa lhh :) 

dan yg paling best. hee. na gedik jap. aiman datang kenduri tuu !! hee. HAHA  so. melepaskan rindu lah bersembang di bwh cahaya terikk. dorang pon pelik sembg kat situ ta panas ke? HAHA  auni lah kata "hgpa ni sembg bawah salji ka?." HAHA refa pon tak terasa panas.. oh biasalah jumpa dea. ngee.. even dea bukan boyfie refa tapi refa rasa close gan dea. HAHA. macam ada pape jea kan ? ohh tidaakk ! aiman bkn boyfie saya. sebab siapa lahh saya kan ? opss! ayt gedik pulak. lalalalalala~  so konklusinya ingin saya nyatakan bahawa hari ni best hangoud dengan shahidan-auni-fiqah-daniah.. the lastly that i love damn much the best fren 4 ever and ever nur azlinda bt azami hee. tengs semuaa hari sbb kutuk aku puji aku HAHA.

Saturday, May 28, 2011

satu kejadian

fall in love again with youu syg.. act refa susa na lupakan kamoo.. tapii sygnyaa kamo da ad gf.. refa try na kapel supaya refa bole lupakan kan kamo, tapi sampai sekarang tade sapa pon na meminang refa. hee gediknyaa refa .. tapi betul. ramai yg kata refa cerewet. tu pasal tade boyfie.. act. bukan cerewet lahh.. huhu betul lahh tade.. bukan paras rupa yg dipentgkan. refa ta penah pon na pilih boyfie yg hensem tapi kalo dpt tu ok lahh HAHA
yess ! memang refa suka tgok laki hensem tapi ta semestynyaa boyfie refa tu mesty hensem kan ? HAHA
konsepnya begini BIAR DIA TU TAK HENSEM TAPI JUJUR DAN IKHLAS ..

yang sebenarnya kan.. org tu kan the first love refa. refa pon ta tahu lahh kenapa why ?. refa suka gila kat dea even org selalu ckp dea tu  biadap lah ap lahh.. tapi refa ta ckp pon yg dea baik sgt sbb refa pon bkn baik sgt. sebab setiap manusia tak pernah perfect kan ? so. sbnarnyaa refa ta kesah pon.. dea tetap dihaty refa :) 
ada satu peristiwa yang membuad refa jatuh haty kat dea balik.. time uh kami hangoud sekali.. ad hikmah hari tu kami seharian kuar sekali :) hari tu refa tatau kenapa dea sweet sgt.. dea byk tlg refa. time dea ckp " refa sakit lagi tak **** tu " -tanak bgtau.nanti kantoi sapa lelaki tu- HAHA wahh ! pengsan refa time tu.. kalo lahh refa ni aiskrim. lama dah cair ! HAHA  refa buad muka selamba sebab time uh sebak nages ! sakit tau  HAHA  hari tu kan rasa macam tanak balik jee. nak duduk gan dea sampai bilabila ! tapii ya allahh ! dea da ada gf lahh refa.. ta bole na teruskan niat tu :(  sedeyh kan kesian refa dalam masa 4 tahun.. dea mungkin tatau perasaan refa kat dea.. kesian kan ? its so kay.. orang tua cakap satu penatian tu pasti ada hikmahnyaa.. sebelum ni  refa ada benci kat dea kejap sebab dea menyinggung perasaan refa kat FB. jahatnyaa. tapi benci tu tade lahh terukk. sgt. susa lah na benci dea.. kalo sehari jea ta jumpa.. mesty rasa mcm something yg ta kena.. mcm mana na benci ? susa kan.. hmm,,
tapi semua tu dlm khayalan jela refa.. siapa kau untuk dea?  tpi refa dah terima kenyataan. just na luahkan kat anda semua :)

refa dah ta kesah pon dea tak suka refa.. sebab even kalo dea na kapel gan refa pon. refa takan terima.. hee
eleh. dea takan pernah n never.. ta mungkin langsung dea akn mintak kapel gan refa.. jgn lahh dok perasan ! okea ! sy pon tanak kapel gan awk. sbb sy tanak sakitkan haty awk. saya tanak awak sedeh kerana sy tahu walaupon awk takan jadi begitu..saya sayang awak  sangatsangat !  HAHA
okea sekarang refa egt kawan tu lebih dari kapel kan ?. oh ! refa ni mesra gan semuaaaa org. sampai ada yg ckp refa suka tuka boyfie.. apa lahh korang ni.. sy mmg suka ckp syg-2 gan org. syg tu sbgai kwn lahh. takan ta bole kan ? sebab refa ni jenis ta kesah na ckp syg-2 sbb refa tade boyfie yg na mara :) so harap anda faham :)  anda kawan sya yg aweesome :) lebiuuu allll 



T E T A P I ...

teman tapi mesraku 

MISTERI 
???? HAHA


THE END (:

Monday, May 23, 2011

dunia yang hilang

kenapa dunia yang hilang ? haha sebenar nyaa refa nak cerita tentang kegembiraan kami di
LOST WORLD OF TAMBUN. SUNWAY CITY, IPOH (:    

apa yang terjadi hanya mampu ku ungkapkan dalam blog ni..  gembiranya kami kat sana tak tercakap. TYPE ja haha

cerita bermula bila refa bangun pagii seawal jam 6 pagii. ehem ! semangat refa ni.. hehe.. almaklumlahh na pegi enjoy gan kengkwn memang lahh wee~ tapi malangnya.. refa buad perangai buruk refa. dah bagun punya awal pagi tido balik HAHA teruk betul lahh budak ni.. ehem! jgn tiru aksi ini. haha . lastlast 6.50 baru bgun. mampos lahh kol 7 dorg soh redy dahh.. pasang ! HAHA  tapi kesah apa.. dtg jela lambat mana pon HAHA so ada i kesah..  nak kol 8 gak lahh baru betolak. hehe.

perjalanan pegi lost world tu penuh dgn keriangan.. tapi sygnya.. laki dan perempuan diasingkan.. mcm bangang ja.. baru egt nak duduk gan family i.. huhu.. sedyh gamatnya.. na wat camna.. sedeyh gakk lahh refa gan tasha bas lain.. family yg lain dok 1 bas.. merajuk lahh kami.. dah tu.. sampai sana pose dorang jaa. gamatnya sedeyh lagi lahh sebab i kan gila gamba.. HAHA  smpai tempat yg dreserve tu.. kecoh. ! punya ta sabaq na mandii.. alihalih.. kak. tu dtg ckp kena pegi gua dulu. kami ponn ALLAAARRHHH!!!!!!!  sbb egtkan lama.. tgoktgok. sat ja. ta smpai 1/2 jam pon. masuk tgok gua. pastu blah. kami org petama kuar. punya ta sabaq na mandi HAHA

jalanjalan sebelum p kolam tu.. dok pose gamba lahh macam besa. hehe . jumpa pulak gajah besar ! menakutkan HAHA  best jugak jumpa abg besar .. haha nama dea abg perey, wow ! tuff gila badan dea.. berketulketul habaq hang HAHA.. bila da smpai tempat kami tu.. masingmasing carik toilet tukaq baju HAHA
.. dah siap semua pakat lari mcm kambing baru lepas kandg HAHA.. bboooommmm ! melompat kedebuukk ! dalm air.. macam monyet bhahahah merata kami pegi.. semuanyaa best.. yang bestnya cuci mata HAHA jahatnya refa ni bhaha.. mcmmacam gelagat pemakaian yg refa tgok HAHA lawak gila vavi..last tu kami nyanyi mcmmcm lagu.. smpaiii lahh hujan lebat gila.. tu yang ramai demam.. sampai lifeguard tu gelak tgok kami.. last skali kami berpaut bahu. buad ketapi yg panjang ! pusing kolam tu.. tetiba kaki refa sakit.. nasib baik refa pegang bahu didy. kalo tak.. lemas kod time tu.. didy yg tolong bawak ke daratan HAHA, nages time tu.. malunyaa hee  tengs didy sbb tolong refa pulih kan kaki (: 

last sekali kami rondaronda kat situ naik semua yg ada. dok main token yg membazirkan duit. HAHA
refa ta try pon. mals. dah komfem ta dpt HAHA jgn dok haraplahh (:  pejalanan balik tu singgah kat sungai perak makn then solat mgrib dulu (: best gila. lahh smpai dalm pukul 9 mcm tulaa..
photo semua ada kat facebokk. malaih lahh na uplod sini (: tengok lahh kat fb tau.. lebiuu all :)

Wednesday, May 18, 2011

begitu la ceritanya

ceritanya bermula bila dea cakap suka kat saya :) tapi takn suka je kot HAHA
malu lahh lahh dea cakap macam tu kat i  :)  yang betulbetul i suka.. dan i memang suka kat dea. :) 
so that. saya tunggu bila awak nak cakap awak nak tut ! gan saya .. ahh ! malu lahh na explain apa tut ! tue  hehe ..  diam lah. tanak cakap apaapa pon gan korang. hee kite tunggu dea lahh.. korang bole cakap kat dea ?.  HAHA. okea i na cakap tu jea. na luahkan sbb tatau lahh na ckp kat sape. u all lahh :)
ILOVEYOUU . 


bole tak i na ckp kat dea ? aha! nmpk sgt gedik ! diam lhh.. biar dea ckp kat i dulu kay.. tunggu rh.. kalo dea tade respon. nampak sangat i yg gedik.. hmm ! tape lahh.. suka haty youu lahh na ckp apa.. yang penting i na ckp . i suka dekat youu.. fullstop !!

Monday, May 16, 2011

selamat hari guru

ya ! selamat hari guru kepada semua guruguru di dunia ni :)  terima kasih cekgu semua sebab ajar saja mengenal A tersemputsemput sampai saya tau Z :)  terima kasih kepada guruguru SEKOLAH RENDAH KEBANGSAAN TELOK GADONG KLANG , SELANGOR dan SRA KAMPUNG DELEK KANAN. KLANG SELANGOR yang mengajar saya dari darjah 1 sampai darjah 5 . cekgu yg sy paling egt adalah teacher rosmawati.. cekgu suhaila , teacher chin , cekgu faisal. byk lagii ta tersenarai :) saya sayang cekgu semua.. dan terpenting teacher nashiba yg ajar group cheerleader saya :)
cekgucekgu sk telok gadong terbaikk 
maafkan saya cekgu.

menjelang UPSR . cekgucekgu SEKOLAH KEBANGSAAN WAWASAN PARIT BUNTAR  berusaha mengajar saya sampai hari paling ditakuti oleh saya iaitu hari peperiksaan UPSR.. punya lahh takod.. terima kasih cekgu yang mengajar 6 mutiara 2007 .. saya sayang cekgu.. saya minta maaf sebab sy selalu nakal dalm kelas.. bantah ckp cekgu.. masa tu saya budak lagi. besa lahh.. tapi cekgu tetap na ajar saya :) 
dan akhirnya saya dpat keputusan yg mmg padan . sebab selalu main dalm kelas . ta cemerlang mcm org lain. 3A ja. tapi cekgu cakap kat saya. tapa.. kamu bole berusaha lagi dah rezeki kamu.. saya egt lagi cekgu norain cakap kat saya.. :)

SEKOLAH MENENGAH KEBANGSAAN PEKAN BARU PARIT BUNTAR,PERAK adalah alam baru bagi saya. sebab dah besa sikit :) sini lahh bermula pahit manis sebagai remaja :)
cekgu yg banyak bagi nasihat pada saya . terima kasih cekgu :)
dan bermulanya subjeksubjek yg susah yang membuad sy tension HAHA
tapi cekgu tetap mendengar soalan sy yg bertubitubi.. kesengalan saya. cekgu layan jep :)
cekgu ta penat mengajar saya. saya hargainya.. terima kasih lagi .
dalam kelas sy nakal.. suka buad bising.. cekgu selalu marah.. tapi cekgu tetap masuk jugak kelas sy.. hehe

TERIMA KASIH CIKGU SMKPB !!!!




gelagat hari guru di SMKPB :) >>>-----


we`re like sibling :)
semua ni cekgu praktikal :D



keluarga bahagia kami :)



adek saya yang bongsu.. HAHA


atuk saya yang sengal :)


cekgu lana gan cekgu fahmi yang bakal ajar saya ekonomi asas HAHA
nampak tak gatal ? HAHA


muka semua lainlain sebab ada 4 camera kat depan HAHA
bersama pengetua yg sempoi :)


aksi aerobik gurguru + muridmurid :)


i think i will married you :)


THE END !!

Monday, May 9, 2011

perlu ke sedeh ?

suka hati kau lahh.. kau tahu betapa ku suka padamuu !! ewah. sukasuka pulak kau refa amenda ni ? ce cita ..
jengjeng :) tade lahh.. refa tatau perlu sedeh ke tak ? in relationship with ----- ----- mak oii ! ter kejut beruk refa.. its so kay. refa ta seshumel gf kamo.. jaga dea leklok tau SH :) refa bukan sayang kat SH. tapi just suka jep tgok ur look.. nice :)
HAHA. jangan salah faham pulak. suka tengok muka jep. HAHA. okea ! dah.. TAHNIAH ! :)

refa nak carik boyfie.. cepat lahh minang HAHA. gatal benor kau ni refa..
ahh. jangan kau sebukk HAHAHAHA :)

Wednesday, April 27, 2011

like you !

like so much . taw tak bahawa refa fira sangat suka pada kamo ? mesty tak tau kan ? emm. sabar jela ..weyh tape lah kalo SH taktau.. nak bagi tahu bahawa refa sangat suka pada SH. walaupon apa pon terjadi. hancor haty refa kalo SH relationship  .. :( tanak tau refa tunggu ni.. hoho. jangan wat refa tak karuan lahh.. ta faham lagi kea SH ? ha ? hrr ! kenapa lelaki yang refa suka ta dapat tangkap bahawa refa suka deaorang ? hrr sabar jela. apa nak wat dah nasib badan ! refa tak secomel kawankawan SH > :( emm.. HAHA
poodahh ! drama drama !. agagagagaga ~

Wednesday, April 20, 2011

today

seronoknya hari ni. sebab my bufday.. yela budabudak sekola. sangat meriah. acara baling tepung ! agaga ~
taun ni best sikit lahh. sebab ramai yang wish kat refa. terima kasih semua ! :) sayang korang : )

rini refa sgt berharap org pertama yg wish tu adalah dea. tapi ? ta wish pon sampai sekarg. dah pukul 10.30 malm. karg ni.. kejam nya dea. hoho :(
pastu ad sorang yg refa tunggu wish dea. iaitu abang kesayangan.. tady baru wish. terharu.nages kejap. refa kan sensitif. masa ckp gan abg. refa nages.  egt dea dah lupa. :( abg sampai rasa bersalah :P
it`s so kay abg. tinkiu wish ! lebiuu ! : ) walaupon lambat. tape. adk tau abg sebok !: ) jangan terasa gan adk tau. majok kejap jea. ta lamalama.. adk fhm ! :)

nak dijadikan cerita.. tengs semua yg wish
k.amal. ty ! call. sory ta dpt agkat sbb tefon mcm besa. letak merata-rata. ekekeke, hee

.
ni la dea punca segalnya ! si shahidan bawak tepong kuang ajo ! HAHA btw.. tgkla besday hg ! agagaga ~


terima kasih lagi sekali kepada semua yg wish ! kay ! : ) lebiuu all.. to abg shazmer jgn terasa lagi keyh ! lebiuu so much ! : )

Tuesday, April 19, 2011

the story !

ASSALAMUALAIKUM !

the story ? wahh !! ap ni refa oi.. yeah! cerita refa kali ni sgt best macammacam ada.. ta percaya.. hari ni pahit ada manis pon ada.. refa nak cerita yg pahit dulu lahh..

tady sepatotnya refa kuar gan facebook fren refa iaitu. izzah SP.. izzah ckp maybe dea lambat dtg sbb dy kuar gan kakak dea. so refa decide pegi lambat.. pukul 5 refa pegi SR. ajak shahidan teman. pastu kak amal call. sebab memang nak teman dea perkena teh trik. ngee ~ then refa ckp ad kat SR . kak.amal baru nak pickup refa.. tapi refa dah sampai.hee.. so dorg pegi beli brg. so refa egt sempat nak mkn.. tak sempat oder lagi dorg dah sampai. kesian shahidan balik mcm tu jea. tapi dea ta kesah. rumah dea dekat jea..  hee.
refa egt izzah ta jadi kuar. tengoktengok izzah call.. tapi refa ad dlm keta k.amal. kami nak pegi riyas taman pekaka.  sory izzah. later refa belanja izzah okea ! 



second story ( manis )
today is best ! y. kenapa? sebab. sya ditegu oleh senior. HAHA gedik la. sebelum ni dea selalu gak tego.. cuma hari ni lain sikit. refa rasa dea jea senior yg rajin tego refa yela. selalu kalo dah abis sekola. hampeh nak tego ! HAHA. masingmasing ad kawn baru. hidup baru. mana lah nak egt budak kecik ne.. masa sekola jea egt, huhu
dea adalah si NAZIRUL SAFWAN yg style ! okea ! knapa dan y refa ckp dea style? tengokla ni >>>

tula. tak percaya lagi. style kan ? HAHA
tady jumpa dea di riyas . biasala dgn geng dorg lah. style ! HAHA jumpa jugak hakim ramli. tapi ta tego pon. ekekekee. dan jugak azhar aziz. kelakar lahh dea. HAHA
tinkiu senior sebab masih nak berkawan gan refa fira. HAHA 
ta mcm org tue.. okea refa fhm la. sebab org da ada girlfriend lah katakan .. refa tetap sayang abang ! : )
jangan terasa keyh.. jaga kakak ipar elokelok keyh.. :)



third story ( manis )
the story is abaout my beloved sister.. tadi kitaorg hangoud sekali lagi ! sgt la seronok :) lebiuu !
kakak saia amal telah belanja teh tarik ! yeah terbaik lahh. refa pon minat minum teh tarik mcm kaka jugak. ngee like sister like siter. HAHA  saya sangat suka sebab kak azie yg cantik tu pon ada.budak kecik pon ada. iaitu efa. hee. macammacam lah dea. kelakar. kak amal kata mcm abg dea jugak. aik ? ayt ad makna HAHA
 tadela refa kiding jea kak amal ea.. kami posingposing la.. sangat seronok. lepas ni tataw la bole kuar kea tak sebab dorg nak sambg belaja dah ! : ( nages lah mcm ni.. tapi en terima kasih FB sebab kau refa kenal mereka.. sgt la baik mereka ni :))) saya besyukur ! ni dea  

 1   ONE 


2 TWO


3 THREE

>>>>





dea kakak amal rawa ! sayang kakak !




gan kakak azie ! sgt cantik !



lastly , today is besday refa fira  atau nama sebenar NOR ARIFAH BINTI ABU MANSOR .. terharu bila kawankawan facebokk. wish ! punya banyak. sayang korang ! : )


Sunday, April 17, 2011

hangud !

ASSALAMUALAIKUM !


ya begitu lhh tajuk nya.. hangoud ? dengan sapa refa. cerita lahh !. ehh korang ni kejapkejap. sabar lahh. tady refa terasa sgt la bushan ! grr! ajak korg tanak kuar. hee. refa teringat dekat akak shumel ni. sapasapa ? jeng jeng jeng ! ni dya !

 kakak shumel ni nama dy AMAL.  cantik kan ? hee
kitorang kuar tady ta bwk camera. refa punya tade bateri. mals lhh nak bawak. so tade gamba nya. huhu.
tapa ni 1st time kuar. next time posing abis..HAHA

act kitaorg ni masingmasinng tengah tension. HAHA
kenapakenapa ? aha ! that`s will be ur secret oke !  
best gila kuar gan kakak ni . sporting . n peramah. kitaorg mulakan sesi suaiknl. hee. sembangsembang.

tady kuar . kak amal bawak refa. dea da ad lesen keta. wahh ! jelesnya ! huhu.
ahh gedik la kau refa.. baru f4. sapa nak bg lesen kat kau. moto pon ta dpt lagi. blum cukup umo lahh ! HAHA

Kitaorang decided pegi kfc sbb refa nak makan chiken chop ! HAHA gedik.. bkn sedap pon. tapi maknmakn sambil sembg gan kak amal. abis jugak. hee. pastu perkena teh tarik kat riyas. taman pekaka. oish ! sakan la kami.. then kak amal tunjukan rumah dea. siap tujuk bilik dea lagi.. refa ckp ' amboi akak. mlm ni refa dtg ikot tingkap HAHA' kak amal gelak jea. hee. nicenice.. 

rondaronda.. kami pegi pulak rumah kak azie.. sebelum ni refa knl dea gan nama lemon tea jea sebab nama fb dea. dye sgtsgt cantik nak tgok ? 



kan refa dah kata dea sangat cantik :)
dpt jumpa kejap jea sbb refa dah balik. tapa. nice to meet you sis :)

Saturday, April 9, 2011

cerita budak sekolah !

ASSALAMUALAIKUM !

sabor jela ~. haha HKLBR ! memang menjadi trend facebook sekarang ni.. mereka semua men LIKE berpuluh page. haha termasuk lah cik refa ni.. kelakar la ayat nya. HKLBR la paling menjadi tupuan ramai.. korang taw kea HKLBR tu ap.. ish si refa pon satu shortfom ja taw. mana la nak fhm. okea! maksd dy. Hantu Kak Limah Balik Rumah ! yeah tha`s rite. haha. bodo ! grr !  cerita ni menjadi pengaruh dari budakbudak sampai la orang dewasa ! haha

okea ! habis intro untuk title hari ni.. tadak kena mgena pon. saja merapu jap. ( ngadengade !) . suka hatilah. diam ! nak start cita ni. knp gan title tu ?.. err ! sbnrnya nak cerita pasal sekola. yela refa ni budak sekola. so cita lah pasal sekola. takan nak cita pasal kolej pulak. en ? haha. emm.. refa rasa 2011 ni sangat la teruk bagi refa.. refa cuba menyesuaikan diri dengan kengkawan baru. act, tadela baru. sebelum ni kenal la jgak. maybe ta pernah satu kelas. tu yang jadi ta selesa.. sejaksejak masuk kelas tu. refa rasa grrr ! tah. ta bole nak biasakan kengkwn baru. bila nak sembg hanya pasal pelajaran ! benda lain. kekok la nak cita. kalo cita bukan mereka nak dengar !. linda gak tawu refa suka cita pa kalo malas belajar dan tengah mnyampah degan cikgu tu. kahkah ! biasa lahh adat budak sekola.. tipu lah korang ta penah kutuk cikgu ! baik mintak maaf ! t ilmu ta berkat. haha
tauntaun yang lepas en. ya allah ! mintak ampun.. refa la yg paling suka memekak dlm kelas. sampai kena marah pon masih memekak lagi.. haha. tapi taun ni ? so serius ! diam. ta myak ckp. dan marah org jea, ! huhu .. na talking gan mereka? huh ! tade menda nak ckp.. bila pergi kat dorang ja. reaksi muka berubah. hrr ! dunnu la.. kalo ad masalah just talk slowly k.. ta pela. entah..n whatever !

cerita seterusnya---- C.I.N.T.A monyet/kera. haha. whatever lahh. sama ja monyet gan kera tu. haha
tahun ni tahun fans ut! wahh perasan lah kau refa.. haha diam ! bising ja korang ni. cikgu nak cakap ni. (hrr! lol ) haha. eemm ! awalawal taun n. seorang senior telah meluahkan perasaan dekat refa ! wahh terharunya. bila dia ckp dy suka refa. tataw pulak refa ada peminat.. oh yeah ! i`am not beautyful like u all. ok ! lalalala ! besabesa ja.. huhu.. refa ta terima dea oleh sebab ? almaklum ! mals la nak berkpl. hindari kplkpl. haha spekulasi yg bodoh ! blabla  ~ .. then selang bapa hari.. seorang lagi lelaki. siapa dea ? oh tanak cakap. dea pon ckp mcm tu jgak benda yg sama. tapi refa blum rejek dea. kesian pulak. tgah dlm proses memikir ni.. oh yeah ! pening la.. hoho.. then selang beberapa hari lagi.. ada sorang lagi. tudya. penat la nak memikir kan semua ini.. huhu sgt sakit kepala rasa mcm org gila ! tu yg asyik demam . haha. demam sebab cuacala. tade keje lah nak demam pasal cinta cintun. buang masa !  ada lagi ! sorang.. dann orang ke 5 pulak. dahh stop ! ta larat ni.. 5 org dalam taun ni saja! huh ! penatpenat ! huhu..

ceritanya hanya begitu. tapi tahun ni en. best jgak sebab.myak kawan fb yg seblum ni tak knl jadi knal. refa rasa. masih ada lagi kwn yang syang refa. kepada yang tak suka. tu . sory la kalo ad wat slah pape. n. kalo saja carik pasal. it`s up to u all. do i care ? huh ! get u hell  lahh.
story mory abis. 
T. A. M . A . T 

Saturday, April 2, 2011

makn eat then pose !

ASSALAMUALAIKUM !

 yeah! sepanjang hari makan ! makn ! makan !.. dala refa ni suka makn : ) almaklum perot tong ! haha
dunno lahh refa memang makn banyak ! :)

hari ni sepatot patotnya refa kena pergi PRS ! pastu bgun lambat.. adoii.. memang nak kenalahh isnin ni.. hukhuk ! . siyes memang ta sengaja GILA. lepas solat subuh refa egt nak tido sat.. tgoktgok kol 10 dahh.. tudyaa.. nak p dak ? decide ta g lahh. sbb dah lmbt.. kan mula kol 8.. ermm sory cekgu amhari n cekgu izuan a.k.a ewer !  : (


lepas bgun uh.. refa  call fiqah. tnya dya kat na. egt nak gi hari terbuka ASHPAN lahh. hee. sebab nak usha sekola panglima :) . dlm kol 11 uh siap dahh.. then nak blah dahh.. tengoktengok. kunci moto ad kat papa pulakk... marah betol refa >.<  call pulak papa. dy ckp tgah makn gan mak kt CAHAYA.. tudyaa.. punya lahh bebaii ! grr ! pastu tunggu sampai kol 12 sebab mak nak g econsave pulakk. mmg marah tahap gaban lahh.. tapi saba jela.. HAHA. bila papa da blik.. mmg dah redy sgt nak g..  tengoktegok.. HELMET plak tade.. arrrgghh ! tension.. pastu refa call k.muni seb baik dy ad helmet.. huh! lega.. :)

masa otw nak g sekola panglima. call fiqah.. tengoktengok dy kata dy nak blah da. refa pun tataw nak g mana.. fiqah kata nak g PB so ikot dy gan classmate dya.. jejalan.. pastu beli epop. t lupa mcm mggu lepas. ta bli. sbb lambt. da abis.. punya sonok dpt beli epop ! I LOVE EPOP :) setelah penat berjalan kt PB uh. refa ajak fiqah g umh daniah.. yela en rumah dy dekat. hee.. fiqah nak tengok hantu kak limah balik rumah :)
syok lahh tengok walaupun dah tengok ratusan kali .. HAHA cer "cita cer cita" ayat yg paling femes HAHA kan ? tengok samapi sekerat si refa kata lapar GILA. hehe biasa lhh.. haha
fiqah pon ckp.. "weyh jum p SR" refa ap lagi.. jum lhh lapa nii..

kami tunggu si niah bersiap. sebab dy ta mandi lagi HAHA. niah kiding ja. HAHA
dah siap semua.. refa g ambk moto kat kfc. sebab parking situ. dah ambk ltk kat umh nia.. kami pon berjalan kaki ke SR sebab dekat jea gan umh niah.. sampai SR kami pon tengok kek dipamerkan.. perrghh ! meleleh air liur. seb baik sempat tahn HAHA tadelahh tipu jea.. refa tipu jea. besa lah org tengah lapa. hee kami pon oder lah 3 cake. then duduk tempat yg sgt selesa ! haha makn.ea sambil sembg. si shahidan lalu .. niah dengan selambanya p ketuk cermin SR. haha maluu : )
shahidan pon masuk lhh.. dan dengn selambanya. kami cakap. "hee.. weyh blanja lahh kami" HAHA
pastu dy balik jap.. then hafizul msj tnya kat ne..then refa ajak hafizul join.. yela selama ni tegur kat facebook jea. so tingin gakk nak jumpa. muka hafizul ni mcm kwn refa lhh.. rindu kat dy.. sebijik pulak tu.. ish ! hee
kami semua makn sambil sembg ap tatw. merepek sampai the end. hafizul yg belanja kami semua.. terkejut refa.. apapa un tinkiu hafizul.. dala bwu 1st time jumpa. da blanja kami semua.. hee


then.. si refa ni masih lapar sebab makn kek jea.. almaklum kuat makn hee.. shahidan kata nak g oldtown. apa lagi si refa ni seronok lah.. best gakk.. then kami berjalan menuju ke OLDTOWN ! makan sambil merepek.. then perkena shahidan. lastly dy bayar..HAHA
hari ni tak kuar duit langsung ! bukan kami nak korek duit dorg. just sekali sekala.. hee
kami bukan pisau cukur !

lastly kami jejalan kat fasa dua. masuk campap. bajet nak bli buku lahh tapi ? buat bising jea. HAHA
tapi kami beli pen jela. HAHA tu pon shahidan belanja kami. hee. tengs shahidan :)
kami berpisah depan jabatan kebajikan masyarakat HAHA -ta bole blah. tu un nak cita- HAHA
kai lepak jap depan tu sbb tutup. hee. sembgsembg.. kami pon bye ! bye ! hee
refa,fiqah menuju ke rumah daniah untuk mengambil moto. dan teros pecut balik rumah. HAHA masa nak balik kami jumpa geng nazirul kat cahaya. mesty balik dari roller latue.. it` so k.. ok that all 4 today

THE END !

Tuesday, March 29, 2011

crying and keep crying !

ASSALAMUALAIKUM !

Mungkin aku yang salah ..Ku tak mampu untuk menjaga cintamu..Hanya untuk diriku..Mungkin aku yang salah tak menjagamu..Memang aku tak mampu..Ku tak mampu untuk menjaga cintamu..Selalu untuk diriku..Memang aku yang salah buatmu terluka..Jujur ku katakan ku masih mencintaimu....Walaupun diriku selalu menyakitimu..Jujur aku masih ingin bersamamu.....Walau dirimu kini bukan untukku lagi...Kau telah pergi...Kini kau telah terluka kau tak ingin lagi....Mencintaiku kerna ku menyakitimu.....Kini kau bukan untuk diriku lagi...Jujur ku katakan ku masih mencintaimu
Walaupun diriku selalu menyakitimu..Jujur aku masih ingin bersamamu..Walau dirimu kini bukan untukku lagi...Kau telah pergi..


luahan hati seorang budak perempaun yang sakit hati.. dan terasa sangat diri ini dipermainkan.. aku tau aku serong yg tak cantik . tak shumel. dan tak seksi mcm dea.. yeah ! sekurang-kurangnya aku masih cukup solat ! dea dala seksi ! kalo aku  lelaki ! aku takan pilih wanita yg sebegitu rupa.. inilah yang dikatakan dunia hampir kiama.. ramai wanita yg mendedahkan sana sini. dan lelaki semakin ghairah dengan pendedahan itu.. yeah ! aku tahu yang aku tak sempurna.. wahai manusia! siapa yg smpurna tu ? meyh bg tau kat aku? manusia di muka bumi ALLAH  tak pernah sempurna!


bule takk nk lepaskan GERAM ? tape ni blog aku so ap korang kesah ? kebelakangan ni aku rasa mcm ta sedap hati jea. rupa-rupanya ini yg berlaku ? tady softball.. memang patot bijik mata aku lebam.. adik senior baling pastu aku termenung ! cikgu tanya aku cakap ta segaja,. "saya terlepas bola cikgu. tu yg kena"  padahal aku termenung ! tapi takan nak cita kot.. emm.. biarlahh . PADAN MUKA kau refa. elokelok putih jadi biru. salah kaula. ! grr !

tadi aku membuat statusstatus kegeraman aku di fb.. ternyata ramai yang menyokong aku.. ruparupanya. ada lagi yang menyayangi aku. cayalahh.. lebiuu korang fb friend !  ni nak cita situasi kat sekolah tadi >>>>

pagi yang mulia hari SELASA 29/03/2011 aku berjalan-jalan ke suatu kawasan di sekolah PEKAN BARU yg serba cantik .. err ! bole lahh ceriaceria gitu. tamaula aku nak cita kt mana tempat yg aku pergi tu.. nanti kantoii pulakk,, aku melintasi sekumpulan perempuan yg kaki gosip ! dan aku terdengar mereka berkata " weyhh hgpa pasan dak refa tu len ?." kadangkadang aku tengok dea gedik jea" then c B ckp " tula. dala sat aku tengok dea gan alif. sat gan didy sat dgn.. er tah mcmmcm. nmpk player betoll. ! hey !! jahanam oii ! aku memg rapat gan semua orh alif gan didy tu kan kwn aku. awat hg dengki ap woi ? bila aku g dekat mereka.. pakat ubah topik ! aku dgn selambanya.. blah dgn sakit hatinya..

kepada semua yang telah mengutuk aku! terima kasih ! korang membuat dosa ! okea.. terasa ? uhh.. do i care ? baik korang mintak maaf gan aku.. tanak ? wahh kerasnya hati korang manusia bertopengkan syaitan ! ppiirraahh ! aku tanak kwn org mcm korg lahh.. go to the hell ! oke.. 

Sunday, March 27, 2011

l facebook. friend meet l

ASSALAMUALAIKUM !

heyy all :) korang tengah uat ap? haishh ! takan tido lagi. please lahh anak dara bgun lambat karang tade orang masuk minag t baru tahu.. HAHA.
today i ta pergi sekolah . hee y ? jangan tanya. shh ! diamdiam suda. t kantoi. ehh tadela i ad reason lahh nape i tak pergi lahh.. today i nak cerita tentang kengkawan facebook yg smlm kitaorg hangoud bersama hee..

ramai yang cakap esp. org tua. atau lebih mesra golongan DEWASA selalu berkata facebook ni membuang masa korang jea.. yeke ? korang setuju ? i ta setuju. sebab fb lahh i dapt baaayyyaaakk !!!!!! kawan.. hee.. sebelum ni bukan kenal sesiapa. i hanya kenal budak sekolah i jea. now ! serata perak dan malaysia i kenal. haha
melalui ap? FB lahh.. sayang FB lahh :)
dan yang penting ! melalaui fb lahh saya dan si dia menjadi rapat. walaupun sebelum ni pernah jumpa dan bermsj.. tapi ta mcm sekarg. rapat sagt as couple.. tapi sy tak berpunya lagi lahh. ! SINGLE!. gedik la kau refa. HAHA. mmg lahh.. sebab semua org tak percaya yg i single. tatw la. i tak chatik i tak hot. siapa yg nak kt i ? habaq mai kat chek? tade nya. huh ! yela lelaki zaman sekarg nak yg hot n seksi. depa ni tau wat dosa ja.. HAHA p/s ! ta semua yg mcm tu.. nanti satgi depa mai taboh i mampoih ! haha.. tudya bahasa i mcmmcm jap org utara jap org kl. APAAPA lahh. janji hgpa paham nohh.. i pakai bahasa MALAYSIA :)

dari kiri >> tasha : izzah : refa : liaa

tasha memg i kenal lama dah sebab dia senior i yg paling style dan chomel :) lebiuu lahh
izzah ? haha i hya kenal dia dgn nama fibre mind sebab nama fb dia. :) dia skolad seriperak kalo ta silap. 1st day kami berjumpa.. dia pon gilagila mcm i gakk best lahh :)
yg sebelah i tu liaa yg shumel ! tinggi lahh dia diaa ta mcm budak f2 kan ? i jea nmpk mcm bdk f1. haha perasan lagi kau refa.. ishish !


lepas ni nak hangoud dgn lebih ramai kengkwn fb eps: kak fanica syazana dan syaza hudson :) coming soon ! :)

Saturday, March 26, 2011

heppening jangan pening

ASSALAMUALAIKUM !
act refa bosan la rini.. tatw nape. so refa mau cerita kisah pagi tady yang sakan GILA. haha. semenjak 2 menja 3 menjak ni.. kengkawan da mula ada DSLR sen diri.. jeles kan ? : 

contohnya dia.. haishh jeles den !  tapi aku pinjam minjam ja.. mcm bese la shahidan oi.. HAHA
mcm ta knl refa ja.. posing sakn ! haha

next >> --
ni sorang lagii. syioksyok. ja dpt camera fre.. cabutan beruah !  haha. asl refa ta dpt ?. ni nak marah ni.. tapi oni bg pinjam kan.. haha dy gan dan ada hubungan khusus ! haha jengjeng ! psstt ! kantoi.. tadela kidngkiding. jgn mara ya !

next. cerita gotong royong yang heppening pagi tady.. walaupun hujan lebat ! kami tetap datg membersihkan sekolah. bagos betul student smkpb.. wahh ! TAHNIAH. kehadiran memuaskan ! mcm ni la namanya..SEKOLAHKU SYURGAKU :)
lepaslepas habis semua kerja.. refa oni akma alif didy faez dan serta ona.. kami berposing sakan ! almaklun mereka bawak kamera. tggu ap lagi 1-2- goo ! kita tengok aksi kami.
selekeh sebab penat mgemas.. HAHA. enjoy jea :)


kita mulakan aksi date mereka.. HAHA  lakonan semata-mata :)

now we`re at science spory class.. klas REFA !

nama REFA ! haha saja gedik nak tunjuk ! :)

KAMI. yg ni nmpk gelap. almaklum HUJAN lebat sgt.. gamba lain oni ta uplod ponn huhu

LASTLY , hasil kerja tangan saya.. simple right but full of meaning HAHA
act. ni buku senior taun lepas nazirul safwan punya.hee kami terconteng :) 

Thursday, March 24, 2011

SKYPE

ASSALAMUALAIKUM !
yaa.. dia mai dahh. tudyaa. cik pah mai dahh. HAHA. na cita apa cik pah ?..ahah ! hari ni saya nak cerita keseronokan mencuba skype sbb mmg best la.. dulu ta best, la ni best syiok dpt tengok mukamuka kwnkwn yg tak mandi di pagi hari HAHA so sapesape yang ada skype tu jgn sombong mombong naa. tak baik ! tu amalan yg tidak sehat ya..

ni dia skype saya. add contact tau.. kita skype reramai k.. :)

Thursday, March 17, 2011

KU MENUNGGU

ASSALAMUALAIKUM !
aha ! suda lama refa ta update blog kan ? kesian korang.. act.. buzy sbnrNYE. almaklum.. nak kata atlet tu takk. tapi buzy gan SUKAN. jeng jeng.. walaupun HOKI telah kalh ! huahua ! but nak wt cm ne en.. kalah menang tu kan adat permainan.. sekarang ? buzy pulak gan SOFTBALL .. act 1st year ak masuk sofball neyhh.. huhu.. so tak kesah la kalo jadi simpanan pon. HAHA bengap betol ak neh.. kalo nak main setakad simpanan wat pe? en? en ? taun ni AGAIN.. seri perak sebagai tuan rumah.. cikgu cakap dorg mmg sejak zaman azali terer.. every year menang.. ohh i c .. patotla.. 

KU MENUNGGU !

jeng. jeng.. tunggu sapa makcik ?.. berkaitan tajuk di atas ingin saya nyatakan bahawa saya sedang menunggu seseorang untuk mnyatakan LUAHAN HATI nya pada say.. hehe.. ayt skemala kau.. tapi itula yg betol NYEK wahai reader sekalian.. sejak 2 menjak 3 menjak ni.. aku rasa lain antara aku dan dia.. dan terbukti bila dy tanya aku sudah berpunya ke blum ? soalan yg aku taw jawapan NYA. saja perkena dia. HAHA. ta baik kan. sian2.. DIA suka wt ayt tergantung.. ta abeh2 ak ja perasan. ckpla penuh2. tape dy kan MALUU :) . ha? yeke kau maluu ?.. HAHA poodaah !
I STIL WAITING FOR YOU !